NOT KNOWN DETAILS ABOUT مزاج

Not known Details About مزاج

Not known Details About مزاج

Blog Article

[۶] مزاج‌شناسی، در اذهان عامه به «گرمی» و «سردی» معروف است. در قدیم معتقد بودند مزاج‌ها از واکنش متقابل اجزاء عناصر چهارگانه متضاد، به وجود می‌آیند.[۷]

مزاج شناسی در طب سنتی علم گسترده‌ای است که برای تشخیص بیماری‌ها، خلق و خو یا توانایی‌های فردی به کار می‌رود.

برای افرادی با مزاج سرد و خشک، غذاهای با مزاج گرم و تر مناسب است. انجیر تازه، انگور، بادام زمینی، جیگر سیاه، توت سفید از جمله این غذاها هستند.

مصرف برنج سفید، قارچ، پیاز، بامیه، سبزیجات، زرشک، آلو، اسفناج، پرتقال و… نیز برای صفراوی‌ها مناسب است و مصرف مایعات هم باید بیشتر باشد. در مقابل، صفراوی‌ها بهتر است از مصرف برخی اقلام خوراکی پرهیز نمایند. برای مثال علی‌رغم اینکه توصیه به مصرف مایعات نمودیم، مصرف نوشیدنی‌های گازدار برای این افراد مضر است.

مزاج شناسی در طب سنتی می‌گوید که فصل‌ها نیز مزاج دارند؛ به همین دلیل تغییر فصل‌ها در تغییر مزاج انسان‌ها هم موثر است. انسان باید با توجه به مزاج فصل‌ها بدن خود را تطبیق دهد.

در این مقاله به بررسی این موضوع پرداختیم که مزاج چیست و هر مزاج چه نشانه‌هایی دارد. مزاج بر سلامتی جسمی و روانی ما تاثیر می‌گذارد و شناخت طبع بدن یا مزاج می‌تواند حتی به درمان بیماری‌های مختلف هم کمک کند. مزاج‌های اصلی شامل مزاج صفراوی (گرم و خشک)، مزاج دموی (گرم و‌تر)، مزاج سوداوی (طبع سرد و خشک) و مزاج بلغمی (سرد و‌ تر) هستند که هرکدام خصوصیات و ویژگی‌های خاص خود را دارند.

وقتی غذا در بدن هضم می‌شود، با شيره گوارشی موجود در بدن مخلوط شده و به مواد مفیدی برای ما تبديل می‌شود.

نوع خلط هر فرد در رفتار و توانایی‌های او هم موثر است. در مجموع تمام ویژگی‌ها، همچنین خاص بودن و منحصر بودن هر فرد را می‌توان به تفاوت در مقدار غلبه مزاج و خلط‌های بدن او نسبت داد.

ویژگی صلح جو بودن آن‌ها باعث می‌شود تا از هر تنش و دعوایی دوری کنند. در روابط عاطفی نیز فقط به دنبال پیوندهای احساسی پایدار هستند. این گروه ممکن است برخی ویژگی‌های ظاهری را به صورت مشترک داشته باشند که در انتها به این مورد نیز خواهیم پرداخت.

به دلیل تعدیل مزاج، غذاهای تر حالا چه گرم و تر و چه سرد و تر مثل آلو، اسفناج، تخم ریحان و برنج برای افراد خشک مزاج مناسب‌تر است.

فرد اگر مزاجی گرم دارد و غذاهای گرم هم به مقدار زیاد مصرف کند برای سلامتی‌اش مشکل ساز خواهد شد.

افراد با مزاج دموی باید شیرینی‌ها و غذاهای سرخ‌کردنی و پرکالری را کنار بگذارند. همچنین مصرف بیش از حد گوشت قرمز، تخم مرغ و لبنیات (شیر، ماست چکیده و کره) به گرم مزاجی ها توصیه نمی‌شود.

میوه‌جات: سیب، انار، لیمو شیرین، پرتقال، Mazaj گلابی، نارنگی، آلبالو و شاه‌توت

در ازدواج، کنار هم قرار گرفتن این دو گروه باعث انتقاد از دو سمت می‌شود. همین تفاوت مزاج، مشکلات جنسی هم برای این دو فرد ایجاد می‌کند. پس قبل از ازدواج به مزاج طرف مقابل هم باید توجه کرد.

Report this page